I en nylig udgivet rapport fra HerbertNathan & Co med gennemgang af det danske SAP-marked, kunne det konkluderes, at timeprisen for svenske SAP-konsulenter ligger på det samme niveau som de danske SAP-konsulenter, dog med den forskel, at der afregnes i svenske kroner. Med andre ord kan en dansk virksomhed score kursgevinsten ved at ”gå over broen” for at købe SAP-konsulenter.

Senest har det svenske konsulenthus Acando købt March IT. Med opkøbet styrker Acando klart sin position på det danske SAP-marked.  Også den svenske SAP partner Stretch har etableret sig i Danmark. Begge partnere er meget optimistiske mht. til at sælge svenske SAP-konsulenter på det danske marked.

Gå bare en tur i Fields indkøbscenter, som ligger tæt op af den dansk-svenske broforbindelse, og læg mærke til at størstedelen af ekspedienterne taler svensk. Hvorfor skulle samme fænomen ikke også ramme det danske SAP-marked? Det svenske lønniveau er noget lavere, og der er ikke lang afstand fra Malmø til København.

Der er ikke nogen tvivl om, at det er med til at holde timeprisen for SAP-konsulenter nede. Sammenlignet med timeprisen for SAP-konsulenter fra Østeuropa eller Asien er der dog stadig lang vej, men kultur- og sprogbarrieren er noget mindre ved at købe en svensk SAP konsulent.

Lad os høre, hvilke erfaringer der er blandt virksomhederne i køb af ERP-konsulenter ”hinsidan”? Er det hele ERP-projekter, som købes i Sverige, eller er det kun body-shopping af konsulenter til opsætning og udvikling af specifikke områder?