Markedet for lønsystemer er domineret af de store spillere

Lønbehandling er kendetegnet ved at være dansk, og der findes i dag mere end 130 it-systemer på det danske marked, som virksomhederne kan vælge imellem, når de skal have understøttet deres lønbehandling.

Der er dog en meget stor forskel i udbredelsen af de enkelte systemer. Lige fra det meget lille ”hjemmelavede” lønsystem til de store professionelle lønservicebureauer og lønsystemudbydere. Der er ligeledes en stor forskel i den funktionalitet, som tilbydes, lige fra web-indtastning af oplysninger, så der kan udskrives en lønseddel, til større lønsystemer der kan foretage mere avancerede lønberegninger, indberette til eIndkomst, Danmarks Statistik etc. De store lønsystemer tilbyder desuden ofte funktionalitet til personaleadministration og udvikling.

I en opgave som HerbertNathan& Co har gennemført for nylig, har det været nødvendigt at afdække det danske marked for lønservicebureauer og lønsystemer.

Der skelnes typisk mellem lønservicebureauer, som tilbyder at håndtere hele lønbehandlingen, og lønsystemer, som skal installeres lokalt i selve virksomheden. Der er dog også udviklet cloud løsninger, hvor virksomheden anvender et web-baseret lønsystem, som er hosted centralt.

Den største spiller blandt lønservicebureauer er uden tvivl Multidata med hele 8 løsninger; Dataløn, Erhverv, Maxi, Stat, Finans, Lønservice, ERP og EPOS. Blandt andre større lønservicebureauer kan nævnes Danske lønsystemer (Danløn), Visma, PROLØN og IBM’s MLØN.

Blandt lønsystemer, som installeres lokalt i den enkelte virksomhed kan især nævnes Lessor (som også har flere versioner af deres lønsystem), EPOS, KMD Nettoløn som er målrettet virksomheder der anvender SAP, samt andre lønsystemer som er målrettet Microsoft ERP-løsninger (C5, NAV og XAL). Og så er der selvfølgelig lønsystemer, som primært henvender sig til den offentlige sektor, som f.eks. Silkeborg Løn og SLS, eller lønsystemer til banksektoren som f.eks. BEC.

Mens HR-systemet ofte er en del af ERP-pakken, så er lønsystemerne typisk selvstændige systemer, der i større eller mindre grad er integreret med ERP-løsningen. Selvom der er mange spillere på markedet, er der en tydelig koncentration omkring de største lønservicebureauer og lønsystemudbydere, som har specialiseret sig på lønområdet.